Ceramics

Producten

De getoonde voorbeelden geven niet meer dan een eerste indruk. Voor elke klant maakt Stafier namelijk de support die gewenst wordt: van luchtdoorlaat, perforatie, materiaalkeuze en -dikte, tot ontwerp en uitvoering. Aan de hand van belading, hoogte en lengte berekenen de constructeurs precies de juiste droogplaat. Zij maken daarbij gebruik van ervaringscijfers en theoretische kennis. Ondanks de specifieke eisen voor het eindproduct, is de stabiliteit en sterkte ervan optimaal en blijft de doorbuiging beperkt tot een minimum. Stafier levert support op maat.

Dakpandroogplaten

Voor elk type en elke vorm dakpan vinden de (verkoop)engineers van Stafier een verantwoorde en betaalbare droogoplossing in metaal. Er zijn diverse uitvoeringen van de eenvoudiger, enkelzijdig te beladen tot de meer complexe omkeerbare platen en stapelbare varianten. De engineers kunnen een uitgekiend concept ontwikkelen, dat met een minimaal aantal supports diverse dakpantypen ondersteund worden. Zelfs verstelbare en/of wisseldelen zijn mogelijk. Het totaal aantal supportvarianten kan hierdoor beperkt blijven. Met de dakpandroogplaten van Stafier drogen de pannen gelijkmatig en snel.

Sound reduced

Met de SR (Sound reduced) droogplaat levert Stafier een bijdrage aan de vermindering van het geluid in de steenfabriek. Een Nederlands kennisinstituut voor de keramische industrie heeft de SR droogplaat getest. Het verstevigingprofiel van deze steendroogplaat wordt geïsoleerd waardoor de uitgestraalde geluidsenergie met 50% afneemt. Inmiddels is er voor de SR droogplaat internationaal patent verleend.

Steendroogplaten

De productie van de Stafier-droogplaten voor gevel-, binnenmuur- en straatstenen is volledig geautomatiseerd, met behulp van robots. Het perforeren, zetten en puntlassen volgt elkaar op in de procesgang. Voor elk soort steen levert Stafier de droogplaat, die een snelle droging van de vormeling mogelijk maakt, hierdoor wordt energie bespaard. De maatvoering van de platen is steeds perfect en dat voor een goede prijs- kwaliteitverhouding. En is er bijvoorbeeld behoefte aan een stapelbare variant, dan komt de Stack Rack in aanmerking.

Drooglatten

Stafier ontwerpt en produceert vele soorten drooglatten en profielen, ook voor extrusiestenen en blokken. De latten worden uitgevoerd in diverse materiaalsoorten, zoals verzinkt staal, aluminium, roestvrij staal. Dit is afhankelijk van de systeemeisen en droogatmosfeer van de klant. Naast de gebruikelijke open latten levert Stafier ook de zeer stabiele gesloten drooglatten, al of niet geperforeerd.

Stafier drogerijinrichting en -wagens

Regelmatig wordt gekozen voor een totaaloplossing met stapelbare supports, Stack Rack, in combinatie met vlakke drogerijwagens. De veel gebruikte stelling-drogerijwagens komen ook voor in het productenprogramma van Stafier.

© 2021 Stafier Holland BV. All rights reserved.