Food

Producten

Al in 1981 ontwikkelde Stafier een roestvrij stalen plank voor de rijping van kazen. Deze vinding was zo uniek dat er zelfs een modelbescherming werd verleend. De kaasproducenten zijn voortdurend op zoek naar planken die superieur zijn op de punten van vochtbeheersing, schimmelwerendheid, reiniging/hygiëne, behoud van geur en smaak en duurzaamheid. Rekening houdend met deze punten zijn de ontwerpen in de loop van de jaren verder verbeterd.

Dit resulteerde in een tweede generatie RVS kaasplanken. Onderzoek door NIZO, Food Research toont aan dat de spreiding van gewichtverlies door indroog en de algehele kwaliteit van de kaas gelijk blijft wanneer de kaas gerijpt wordt op RVS. RVS heeft echter als voordeel in vergelijking met hout, dat het beter te reinigen is. Hierdoor verbetert de hygiëne in het kaaspakhuis en het risico van schimmeluitbraak verkleint. Een bijkomend voordeel is bovendien dat de kosten voor kaasrijping aanzienlijk teruggebracht kunnen worden. Stafier kaasplanken voldoen dan ook aan de HACCP eisen.

De productenlijn voor de kaasopslag wordt gecompleteerd met kaasboxen. De opslagboxen worden uitgevoerd in verzinkt, gelakt of roestvast staal. Met weldoordachte constructies en door het gebruik van de beste materialen garandeert Stafier storingvrij werken en een lange levensduur.

Daarnaast heeft Stafier het unieke StackRack™ systeem ontwikkeld: een slim logistiek element zonder bewegende delen, stapelbaar en tevens nestbaar. Bestaande kaaspakhuizen kunnen hierdoor veel meer kaas opslaan en transportruimtes kunnen meer lege StackRacks herbergen.

Waarom? Gewoon door naar onze klanten te luisteren en voordeel te halen uit onze ervaring. De kaasmarkt vraagt om één uniform logistiek systeem dat optimaal te reinigen, flexibel en traceerbaar is.

De voordelen:

  1. Een systeem dat een robot eenvoudig kan beladen
  2. Be- en ontlading kan simpel van bovenaf en hoeft niet tussen de etages in
  3. De kaas ligt verzonken en ingesloten in het rek
  4. Minder vloeroppervlak nodig ten opzichte van gebruikelijke stellages (ruimtebesparing)
  5. Stapelafstand tussen bovenkant kaas en onderkant bovengelegen etage is slechts 5 mm
  6. RVS is eenvoudig te reinigen en daardoor zeer hygiënisch
  7. Geschikt voor reiniging door een industriële tunnelwasmachine
  8. Een verantwoorde, duurzame keuze voor de toekomst
  9. Productie van elke afmeting is mogelijk
  10. Tracking & tracing door middel van RIFD chip

Feed trays

Voor de dierenvoedingsindustrie maakt Stafier geperforeerde RVS plateaus voor de sterilisatie van petfood. De trays passen in elk handlingsysteem, want de plateaus zijn voorzien van stapelcomponenten.

Food trays

Stafier ontwikkelt en produceert voor tal van toepassingen foodtrays, onder meer voor het (vries)drogen van groente.

Voor de opslag van ingevroren artikelen in (vries)winkelinrichtingen is Stafier de ideale partner voor de levering van draadframes. Producten worden gemaakt in elke afmeting en altijd van de hoogste kwaliteit. Ook voor de vervaardiging van diverse soorten deegwaren levert Stafier oplossingen op maat.

© 2021 Stafier Holland BV. All rights reserved.