Projectorganisatie

Stafier biedt u de kennis van meer gespecialiseerde afdelingen, zoals engineering, gereedschapmakerij en kwaliteit. Deze hebben dan ook een belangrijke positie in de projectorganisatie.

Door het hele bedrijf heen werken specialisten. Die zorgen ervoor dat de kwaliteit van uw product optimaal is. Zo kunt u uw productieproces zo efficiënt en duurzaam mogelijk maken.

Engineering

De engineers van Stafier werken altijd samen met u, de klant. Ze maken in overleg met u één of meer creatieve en vernieuwende ontwerpen voor het product. We werken met de software van Solid Works, al vanaf het eerste productconcept ontstaat een doordacht ontwerp. Het programma biedt mogelijkheden voor variaties, simulaties en voor een 3-dimensionaal ontwerp. Soms combineren we verschillende technieken om tot het gewenste product te komen.

Wij van Stafier denken graag mee met u. Onze engineers werken met uw projectgroepen samen, zodat we al vanaf het begin kunnen bijdragen aan het project.

Gereedschapmakerij

Stafier ontwerpt en maakt de gereedschappen en matrijzen in eigen huis. Voor het merendeel van de opdrachten maken we nieuwe gereedschappen, want iedere opdracht, ieder product is weer anders. Stafier beheerst de klantspecifieke werkwijze tot in de finesses. We hebben daarom volop geïnvesteerd in verspanende machines die op 0,001 mm nauwkeurig hoogwaardige gereedschappen maken, voor bijvoorbeeld perforeren, buigen en/of stansen.

Productie

Wij vervaardigen onze producten geheel in eigen huis. Flexibiliteit in de productie is daarom van groot belang. Het machinepark voor de productiedivisies plaatbewerking, stamp-, vormwerk, perforeren en las & constructie kent bemande maar ook geheel onbemande productielijnen. Stafier besteedt veel aandacht aan kwaliteit, design, maatvoering en verpakking.
Wij investeren niet alleen in machines en automatisering maar vanzelfsprekend ook in personeel. We hebben een ontwikkelings- en scholingsprogramma voor een veilige werkomgeving.

Kwaliteit

Onze kwaliteitsafdeling houdt tijdens het productieproces de vinger aan de pols. Onze specialisten voeren controles uit tijdens het productieproces en voor de producten de fabriek verlaten; alles volgens de geldende nationale en internationale normen. De kwaliteitsmedewerker is een belangrijke schakel tussen de productiemedewerkers, las-/constructieafdeling en expeditie.

Stafier is door Bureau Veritas gecertificeerd voor:

  • het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001
  • het milieumanagementsysteem ISO 14001
  • het veiligheidsmanagementsysteem ISO 45001