Projectorganisatie

Sales

Vakbekwaam en enthousiast staan de adviseurs van Stafier de klant ter zijde om vragen te vertalen in een maatoplossing en een concurrerende prijs. Stafier heeft voor alle markten zijn specialisten. In een aantal landen beschikt Stafier over lokale agenten. Samen met de adviseurs en engineers geven zij waar ook ter wereld support.

Engineering

De engineers van Stafier maken in overleg met de klant één of meerdere creatieve en vernieuwende ontwerpen voor het product. Hierbij maken ze gebruik van de software van Solid Works, al vanaf het eerste productconcept ontstaat een doordacht ontwerp. Het programma biedt mogelijkheden voor variaties, simulaties en voor een 3-dimensionaal ontwerp. Soms worden verschillende technieken gecombineerd om tot het gewenste product te komen.

Stafier denkt mee met de klant. Engineers worden toegevoegd aan de projectgroepen van de klant om al vanaf het begin bij te dragen aan het project.

Inkoop

De inkoopafdeling van Stafier komt al bij de offerteaanvraag in actie. Hoogwaardige grondhulpstoffen (en -diensten) vormen samen met de goede verhouding van prijs- en levertijd een sterk concurrerende basis voor alle producten die Stafier levert. Het inkoopteam kent de weg in het internationale staalwalserijaanbod.

Gereedschapmakerij

Stafier ontwerpt en maakt de gereedschappen en matrijzen in eigen huis. Voor het merendeel van de opdrachten worden nieuwe gereedschappen gemaakt, geen opdracht en geen product is immers hetzelfde. Stafier heeft daarom volop geïnvesteerd in verspanende machines die op 0,001 mm nauwkeurig hoogwaardige gereedschappen maken, voor bijvoorbeeld perforeren, buigen en/of stansen.

Productie

De producten worden geheel in eigen huis vervaardigd. Flexibiliteit in de productie is daarom van groot belang. Het machinepark voor de productiedivisies plaatbewerking, stamp-, vormwerk, perforeren en las & constructie kent bemande lijnen, maar ook geheel onbemande productiecellen. Stafier besteedt veel aandacht aan kwaliteit, design, maatvoering en verpakking.

Toch investeert Stafier niet alleen in machines en automatisering, maar zeker ook in personeel door ontwikkelings- en scholingsprogramma’s en een veilige werkomgeving. Bureau Veritas certificeerde Stafier met ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001.

Magazijn en expeditie

De expeditieafdeling van Stafier is niet alleen verantwoordelijk voor de goede verpakking van de eindproducten, maar verzorgt ook de exportdocumenten voor het wereldwijde transport.

© 2021 Stafier Holland BV. All rights reserved.