Droogsupports voor bakstenen

De productie van de Stafier-droogplaten voor gevel-, binnenmuur- en straatstenen is volledig geautomatiseerd, met behulp van robots. Het perforeren, zetten en puntlassen volgt elkaar op in de procesgang. Voor elk soort steen levert Stafier de droogplaat, die een snelle droging van de vormeling mogelijk maakt, hierdoor wordt energie bespaard. De maatvoering en design van de platen zijn klantspecifiek en voldoen daardoor aan de klantwens.

SR (Sound Reduced) droogplaat

Met deze droogplaat levert Stafier een bijdrage aan de vermindering van het geluid in de steenfabriek. Een Nederlands kennisinstituut voor de keramische industrie heeft de SR droogplaat getest. Het verstevigingsprofiel van deze steendroogplaat wordt geïsoleerd waardoor de uitgestraalde geluidsenergie met 50% afneemt. Voor de SR droogplaat is internationaal patent verleend.

 

DFM (Double Folded Material) droogplaat

Deze droogplaat heeft een verstevigde onderrand met afgeronde hoeken die een verhoogde weerstand tegen doorbuiging heeft.

 

Drooglatten

Stafier ontwerpt en produceert vele soorten drooglatten en profielen, ook voor extrusiestenen en blokken. De latten worden uitgevoerd in diverse materiaalsoorten, zoals verzinkt staal, aluminium, roestvrij staal. Dit is afhankelijk van de systeemeisen en droogatmosfeer van de klant. Naast de gebruikelijke open latten levert Stafier ook de zeer stabiele gesloten drooglatten, al of niet geperforeerd.