Stafier vroeger en nu

Stafier is in 1961 opgericht door de broers Stef en Jan Fierkens (STAmperij FIERkens). Ze maakten stempels en matrijzen, voornamelijk voor de kachelindustrie. Door de mechanisatie in de baksteenindustrie werd de productrange uitgebreid met geperforeerde droogplaten als vervanging voor houten plankjes. Later kwam daar de productie bij van supports voor droogsystemen in de tegel-/dakpanindustrie, de voedingsindustrie, andere industrieën en het dakgeïntegreerde BIPV-zonnepaneel. En zo is een zeer uitgebreid en divers productportfolio ontstaan.

1956 Hoe het begon

Stef Fierkens begint in het Koetshuis van kasteel ‘Huize Aerdt’
in het dorp Herwen zijn gereedschapmakerij.

1960 De stamperij

Broer Jan gaat met de stamperij verder in de appelschuur
van de Mariahoeve in Lobith.

1961 Oprichting Stafier

Jan Fierkens registreert Stafier bij de Kamer van Koophandel als stamperij en is dan toeleverancier voor de plaatverwerkende metaalindustrie.
Broer Richard gaat met de gereedschapmakerij in het Koetshuis verder onder de naam Fico en produceert daar stempels en matrijzen.

1964 Oprichting Fico Stafier NV

Het bedrijf bouwt een heel nieuw pand aan de Molenstraat in Herwen.

1965 Fico en Stafier splitsen op als zelfstandige bedrijven
1979 Verhuizing naar Zevenaar

Stafier verhuist naar een nieuwbouwpand en de positie groeit verder naar die van leverancier voor de keramische industrie in Nederland en België. Export wordt steeds belangrijker en Stafier zet de eerste stappen op de buitenlandse markten in Europa. Naast producten voor de keramische industrie ontwikkelt het bedrijf ook nieuwe producten voor de Nederlandse zuivelindustrie zoals de roestvast stalen kaasplateau’s.

1981 Levering eerste kaasplaten

De eerste levering kaasplanken: 30.000 stuks voor
de Nederlandse Kaas Unie.

1982 Productie van Sicopal beugelmachines

Stafier bouwt en verkoopt machines die emmerbeugels produceren en die de beugels ook meteen aan de emmers zetten.

1986 Uitbreiding fabrieksgebouw

Start van las- en constructiewerk.

1991 Uitbreiding pand Marconistraat 37

Het pand is te klein geworden voor alle kantoren.
Er wordt een deel aangebouwd.

1995 Aankoop pand Marconistraat 35

Hierdoor verdubbelt de totale bedrijfsoppervlakte. Het marktaandeel van Stafier breidt zich uit naar Noord- en Zuid-Amerika, Australië, het Midden-Oosten en Afrika.

1998 Aankoop Salvagnini vouwlijn

Stafier verkoopt de draadafdeling aan Redfearn UK en richt zich helemaal op plaatwerk. Met de aankoop van de Salvagnini vouwlijn vergroot Stafier zijn voorsprong in techniek en kostprijs op de concurrentie enorm.

2001 Eerste zonnepaneel

Het eerste zonnepaneel komt tot stand door een internationale samenwerking tussen 5 landen met de naam Project Starlet. Het zijn allemaal dakpanfabrikanten die Stafier de opdracht geven een zonnepaneel te ontwikkelen. Het resulteert in een BIPV (indak) module. De groep fabrikanten mag zelf gedurende 5 jaar geen eigen verkoopinitiatieven starten. Stafier voorziet het paneel direct van ventilatiegaten en patenteert het om zo de concurrentie voor te zijn. Met recht een USP!

2005 ISO 9001 certificering
2013 ISO 14001 en OHSAS 18001 certificering
2020 Aanschaf Rodomach lasmachine

Om de laskwaliteit en de productiesnelheid te verbeteren,
investeert Stafier in een nieuwe lasmachine.

2021 Bedrijfsjubileum 60 jaar