Onze werkwijze

Van engineering tot productie; we hebben alles in huis  

Al meer dan 60 jaar werken wij dagelijks aan producten voor uiteenlopende opdrachtgevers. De klanten verschillen, maar hebben veelal één ding gemeen: zij kiezen voor onze oplossingen voor onder andere drogen, rijpen, opslaan en steriliseren. Daarbij leveren we maatwerk, zodat het productieproces zo efficiënt en duurzaam mogelijk verloopt.

Dat doen wij op een doordachte manier. Mét een team van specialisten. Want alleen zo kunnen wij de kwaliteit en service leveren waar wij volledig achterstaan, zodat u producten krijgt die u ook echt verder helpen. Geen wonder dat wij alles in eigen huis hebben. Van engineering tot productie.

Engineering

Ons uitgangspunt is u verder helpen. Onze engineers werken dan ook nauw met u samen om uiteindelijk tot het product te komen dat voldoet aan alle wensen en eisen. De creatieve en vernieuwde productontwerpen worden gemaakt met de software van SolidWorks. Dit programma biedt mogelijkheden voor variaties, simulaties en een 3-dimensionaal ontwerp, waardoor er een doordacht ontwerp ontstaat. Waarbij we in sommige gevallen verschillende technieken combineren. Alles om het gewenste product te krijgen.

In het gehele proces denken wij met u mee. Sterker nog, wij zijn het verlengde van uw projectgroep. Zodat we niets aan het toeval overlaten en vanaf het begin een bijdrage leveren aan uw project.

Gereedschapmakerij

Een eigen gereedschapsmakerij. We kunnen niet zonder, want zo produceren we producten waarbij alles tot in de kleinste details klopt. Voor het merendeel van onze opdrachten maken we nieuwe gereedschappen en matrijzen. Want iedere opdracht en ieder product is weer anders. Daarom hebben we volop geïnvesteerd in verspanende machines die op 0,001 mm nauwkeurig hoogwaardige gereedschappen maken voor bijvoorbeeld perforeren, buigen en/of stansen.

Productie

Wij begrijpen dat flexibiliteit belangrijk is. Door onze productie in eigen huis te hebben kunnen we dit garanderen. Ons machinepark voor de productiedivisies plaatbewerking, stamp-, vormwerk, perforeren en las & constructie bestaat uit bemande, maar ook uit geheel onbemande productielijnen.

Bij Stafier besteden we veel aandacht aan kwaliteit, design, maatvoering en verpakking. Daarom investeren we niet alleen in machines en automatisering, maar ook in ons personeel. Zo hebben wij een eigen ontwikkelings- en scholingsprogramma voor een veilige werkplek, zodat iedereen zijn of haar werk optimaal en met veel plezier kan doen.

Kwaliteit

In welke fase de ontwikkeling van uw product zich ook bevindt, onze kwaliteitsafdeling houdt tijdens het productieproces altijd de vinger aan de pols. Door controles uit te voeren tijdens het productieproces én voordat de producten onze fabriek verlaten, garanderen we dat alles voldoet aan de geldende nationale en internationale normen.

Kwaliteit nemen wij serieus. Wij zijn dan ook door Bureau Veritas gecertificeerd voor:

  • het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001
  • het milieumanagementsysteem ISO 14001
  • het veiligheidsmanagementsysteem ISO 45001

Meer weten over onze werkwijze en waar we u mee kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.