De gezichten achter | Ingrid Joosten

7 aug 2023

Als je al bijna 35 jaar bij dezelfde werkgever werkt, dan kan het niet anders dan dat het heel leuk is. En dat klopt ook wanneer Ingrid Joosten vertelt over haar loopbaan en werkzaamheden binnen Stafier. En wie denkt dat ze vastgeroest zit in haar functie heeft het mis, want onlangs begon ze aan haar nieuwe functie als office manager. Redenen genoeg om nader kennis te maken.

Het is 1988 wanneer Ingrid als uitzendkracht begint aan haar loopbaan bij Stafier. Toch was dit niet de eerste kennismaking met het bedrijf. “Op de havo moesten we voor Nederlands als opdracht solliciteren. Stafier was één van de bedrijven waar wij, als leerlingen, in het echt mochten oefenen hoe het traject van solliciteren eruitziet. Toen ik voor Stafier begon te werken, kende ik het bedrijf dus al wel een beetje. Maar ik was zo jong toen ik de schoolopdracht moest afronden dat ik me niet zo’n goede voorstelling kon maken van het bedrijf. Ik wist dat ze ‘iets met metaal’ deden, maar kon het natuurlijk ook niet opzoeken op internet. Dat bestond toen nog helemaal niet.”

Geen dag hetzelfde

Ingrid voelde zich in de rol van receptioniste en administratief medewerkster direct thuis bij het bedrijf in Zevenaar. Maar het had ook zo maar kunnen zijn dat ze koos voor een andere wending in haar carrière. “Omdat ik de reisopleiding module op school zo interessant en leuk vond wilde ik heel graag op een reisbureau werken. Dat zat in mijn hoofd, maar er was weinig werk in te vinden op dat moment. Anders dan verwacht begon ik het werk bij een productiebedrijf als Stafier toch ook heel leuk te vinden. Mede omdat geen dag hetzelfde was. Ik mocht veel diverse werkzaamheden oppakken, zoals de organisatie van de zakenreizen van mijn collega’s en meegaan naar beurzen.”

Parttime werken? Geen probleem!

Vanaf 2000 deed Ingrid een stapje terug en ging ze door de komst van haar kinderen parttime werken. “Destijds werkte niemand bij Stafier parttime, dus ik was stiekem wel bang dat ik op zoek moest naar een andere werkgever. Maar dat bleek helemaal geen probleem te zijn. Dat is ook wel typerend aan Stafier: ze staan hier open voor heel veel dingen en je mag nieuwe dingen proberen.”

Intern solliciteren

Zo kwam het ook dat Ingrid in 2007 werd gevraagd om als verkoopbinnendienstmedewerker aan de slag te gaan, om vervolgens twee jaar later ook receptietaken aan haar takenpakket toe te voegen. Inmiddels is ze sinds het begin van dit jaar in dienst als office manager. “Met het vertrek van de managementassistente ontstond de functie van office manager. Ik heb geen moment getwijfeld om hierop te reageren. Door mijn jarenlange ervaring ben ik breed inzetbaar en veel taken zijn mij al bekend doordat ik vaak samenwerkte met de managementassistente. In plaats van de verkoopvergadering notuleer ik nu de MT-vergaderingen. Verder krijg ik de vrijheid om deze functie verder in te vullen op het gebied van ondersteuning van allerlei administratieve processen rondom marketing, HR en productie.”

Verbindende spil

“Ik vind het belangrijk om de administratieve en organisatorische werkzaamheden soepel en efficiënt te laten verlopen. Ik hoop daarmee de verbindende spil binnen ons bedrijf te zijn. De afwisseling in mijn werk zorgt er mede voor dat er elke dag weer een nieuwe uitdaging op mij wacht. Weggaan bij Stafier? Nou daar denk ik niet aan.”

Terug naar overzicht