De gezichten achter Stafier | Derrick Braun

24 okt 2023

Zij-instromer maakt bij Stafier van hobby zijn werk

Sinds mei dit jaar is onze engineerafdeling met de 25-jarige Derrick Braun een teamlid rijker. Hij werkte als grafisch vormgever, maar krijgt bij Stafier de mogelijkheid om zich om te scholen. Daar willen we natuurlijk meer van weten. Tijd voor een nadere kennismaking.

Hoewel Derrick altijd interesse had in de techniek koos hij na de middelbare school voor de opleiding tot grafisch vormgever: “Ik was altijd al creatief, dus ik dacht dat het een logische keuze was om vormgever te worden. Maar al gauw bleek dat de techniek binnen het vormgeven mij meer lag.” Het duurde in de praktijk dan ook niet lang voordat Derrick besloot zijn hart te volgen. “Ik vond mijn werk niet meer zo leuk. Ik kon er mijn ei niet meer in kwijt. Ik besloot verder te kijken. Eén van mijn vrienden raadde aan mijn blik te richten op iets in de techniek. Hij zag dat ik thuis altijd bezig was met technische dingen en zag in mij een engineer. Grappig, want ik was daar zelf niet op gekomen.”

Unieke kans

Dat bleek het laatste zetje te zijn die Derrick nodig had om de stap te zetten om zijn horizon te verbreden. “Via Janssen Detachering kwam ik in aanraking met Stafier. Al direct bij het eerste gesprek had ik een goed gevoel. De eerste indruk was top. Het is een bedrijf met veel kennis. De meeste mensen werken er al lange tijd. Dat is een goed teken. Iedereen die hier werkt heeft echt iets met techniek, heeft hart voor de zaak en gaat met plezier aan het werk. Daarnaast is het één van de weinige bedrijven die alles in eigen huis doet. Van ontwerpen tot ontwikkelen. Zo valt er hier gigantisch veel te leren. Zeker ook omdat het bedrijf blijft doorontwikkelen en we ook inspelen op de laatste ontwikkelingen en technieken. Voor jonge mensen zoals ik is het een unieke kans om dat van dichtbij mee te maken.”

Droombaan

Derrick kan dus rekenen op een werkplek waar hij elke dag nieuwe dingen leert. Ook zit hij nog met zijn neus in de schoolboeken. “Eén dag in de week sta ik via de Anton Tijdink vakschool ’s ochtends in de werkplaats. ‘s Middags zit ik in de schoolbanken. SolidWorks had ik al eigen gemaakt voordat ik bij Stafier begon te werken. Nu kan ik dat mooi toepassen in de praktijk. Maar voorlopig ben ik nog lang niet uitgeleerd hoor. Dit is honderd procent de baan die ik altijd gewild heb. Mijn vriendin wordt knettergek van mij. Na mijn werk ben ik ook altijd met techniek bezig. Thuis ben ik namelijk ook nog met SolidWorks bezig. Gewoon omdat ik het zo leuk vind. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt.”

Terug naar overzicht