Nelissen Steenfabrieken

Nelissen Steenfabrieken, fabrikant van gevelstenen, is een gevestigde waarde in België. Al 4 generaties lang biedt Nelissen Steenfabrieken gevelstenen van de hoogste kwaliteit. Om het productieproces nog beter te laten verlopen en de hoogste kwaliteit te behouden, was Nelissen op zoek naar specifieke droogplaten. En laten we dat bij Stafier nu net heel goed kunnen. Paul Sino, operationeel manager bij Nelissen, vertelt hoe dit is verlopen!

“We waren op zoek naar droogplaten die bestand zijn tegen alle factoren waaraan ze worden blootgesteld in de fabriek. Denk aan mechanische belasting bijvoorbeeld. En dat tegen een aanvaardbare prijs.”

Denken in oplossingen

De vraag was duidelijk, nu nog een geschikte partij. “Er waren genoeg partijen, maar wij vinden het wel belangrijk dat de producent aansluit op de kernwaarden van Nelissen. Een producent die onze taal spreekt én altijd oplossend denkt, dat vonden wij in Stafier”, zegt Paul.

Duurzame droogplaten

“Stafier heeft voor ons een droogplaat ontworpen die voldoet aan de eisen die wij stellen. Duurzaam, stevig en dusdanig geconstrueerd dat het product perfect droogt. Dat is uiteraard niet van de ene op de andere dag ontstaan, maar met hun expertise is het wel een aanvaardbaar traject geweest. Naast de droogplaten hebben ze ook vervangingsonderdelen voor ovenwagens gerealiseerd.”

Het resultaat

Over het eindproduct zegt Paul het volgende: “Het resultaat voldoet aan onze verwachtingen die wij stellen aan een droogplaat. Daarin heeft Stafier goed met ons meegedacht en wanneer er opmerkingen zijn, lost Stafier ze zonder discussies op. Erg fijn. Deze uitkomst zorgt voor een vermindering van uitval van onze producten tijdens het droogproces. Daarnaast is het verbruik van droogplaten de laatste jaren behoorlijk afgenomen.”

Al met al een geslaagd project. “De samenwerking met Stafier ervaren wij als zeer goed. Ze voelen goed aan wat wij willen, innoveren mee en denken in oplossingen”, sluit Paul af.

Benieuwd waar we jou mee kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten!

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Nelissen Steenfabrieken