Vandersanden

Familiebedrijf Vandersanden is één van de grootste baksteen-producerende bedrijven in Europa. Met productievestigingen in België, Nederland en Duitsland bouwen ze aan een omgeving waar mensen willen leven. Met hun motto: een duurzame samenwerking is essentieel want het mooiste maken we samen, zijn ze al meer dan vijftien jaar partner van Stafier. Hoe deze samenwerking verloopt lees je hier.

Al decennia lang produceren de keramische specialisten van Vandersanden straat- en geveloplossingen met karakter. Dit doen ze aan de hand van een moderne en volautomatische productie. “Nadat de stenen met de steenpers tot het gewenste formaat zijn gevormd gaan ze de droogkamers in. Dit zijn speciale kamers waar ze het vochtgehalte van de producten terugbrengen van ongeveer 24% naar 4%. Voor het drogen wordt de restwarmte van de ovens gebruikt. Het is dus belangrijk dat de platen waar de stenen op liggen ook goed bestand zijn tegen deze factoren”, licht maintenance manager Maikel Duchateau toe.

Goede kwaliteit

En toen was het zoeken naar de juiste partij. “In onze zoektocht naar efficiënte droogoplossingen hebben we gemerkt dat de keuze van de juiste droogplaten cruciaal is. Ze moeten aan meerdere factoren voldoen willen ze passen in ons productieproces. Stafier heeft zich bewezen als dé leverancier voor onze droogbehoeften, en we vertrouwen al jaren op hun hoogwaardige droogplaten en toebehoren.”

Proactief meedenken

Naast kwaliteit is Vandersanden ook tevreden over de open samenwerking. “Het is een fijne samenwerking waarin goed met elkaar wordt gecommuniceerd. Zo kreeg ik tijdens een bestelling van ons een telefoontje dat de bestelling die we deden een ontwerp was van een aantal jaren geleden. Als die volgens dat exacte ontwerp zou worden gemaakt, zouden er complicaties ontstaan. Ze adviseerden ons het design aan te passen en gaven ook directe aanpassingen. Erg fijn wanneer er zo met je wordt meegedacht. Stafier is een betrouwbare partner waar je echt mee kunt bouwen.”

Benieuwd waar we jou mee kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten!

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vandersanden