Accountmanager Marie-Jean Declerck: ‘Een sterke band over de grenzen heen’

7 mei 2024

Al meer dan 30 jaar is Marie-Jean Declerck een vertrouwd gezicht in de keramische industrie. De Franse accountmanager, werkzaam voor Stafier Holland, is gepassioneerd over zijn werk en zijn trouwe klantenbestand. In dit artikel blikt hij terug op zijn lange carrière en deelt hij zijn ervaringen met de Nederlandse specialist op het gebied van droog- en sterilisatieoplossingen voor de keramische en voedingsindustrie.

Een gedeelde passie voor keramiek

Marie-Jeans carrière in de keramische industrie begon in de terracottawereld, waar hij als vertegenwoordiger diverse buitenlandse bedrijven vertegenwoordigde. In 1991 startte hij zijn samenwerking met Stafier, een samenwerking die al snel uitgroeide tot een fulltime baan.

“De klik met Stafier was er meteen”, vertelt Marie-Jean enthousiast. “Het bedrijf is enorm klantgericht en staat altijd open voor nieuwe productontwikkelingen. Die passie voor innovatie delen we. Dat maakt onze samenwerking zo sterk.”

Een ijzersterke band, ondanks de afstand

Ondanks de geografische afstand tussen Nederland en Frankrijk, is de band tussen Marie-Jean en Stafier Holland ijzersterk. “We zien elkaar minstens twee keer per maand, tijdens vergaderingen of bezoeken aan klanten”, legt Marie-Jean uit. “Daarnaast communiceren we veel via videoconferenties en andere digitale middelen.”

Deze frequente interactie zorgt ervoor dat de teamspirit en vriendelijkheid binnen de samenwerking gewaarborgd blijven. “We kennen elkaar door en door en kunnen altijd op elkaar rekenen”, aldus Marie-Jean.

De unieke kracht van Stafier

Wat maakt Stafier nu echt uniek? Volgens Marie-Jean is het de combinatie van klantgerichtheid, innovatie en expertise die het bedrijf onderscheidt. “Stafier is altijd op zoek naar nieuwe oplossingen voor de specifieke behoeften van haar klanten”, benadrukt hij. “Die gedrevenheid maakt Stafier tot een onmiskenbare partner in de keramische industrie.”

Samen de toekomst in

Stafier Holland staat bekend om haar innovatieve kracht en voortdurende focus op productontwikkeling. Marie-Jean is dan ook trots dat hij bij het Nederlandse bedrijf in dienst is. “Samen richten we ons nu op de voedingsmiddelen- en farmaceutische sector door sterilisatietrays en -rekken voor autoclaven te ontwikkelen”, vertelt hij met een glimlach. “2024 wordt een geweldig jaar voor ons op dit gebied!”

Benieuwd waar we jou mee kunnen helpen? Neem gerust eens contact op met een van onze specialisten.

Terug naar overzicht