De gezichten achter Stafier | Marcel Besselink

10 nov 2022

“Het gaat goed bij Stafier”, vertelt Marcel Besselink. “Wij groeien hard en zijn wereldwijd bekend als dé specialist in het ontwikkelen en vervaardigen van dragende elementen voor het drogen, rijpen, opslaan en steriliseren van producten.” Toch ziet onze commercieel directeur nog genoeg nieuwe kansen en ontwikkelingen. “Meer bekendheid genereren in de voedingsindustrie en óók hier onze toegevoegde waarde tonen, dát is ons doel voor 2023”. Lees verder voor een nadere kennismaking én ontdek zijn drijfveren.

Het is alweer drieëntwintig jaar geleden dat Marcel zijn eerste stap over de drempel zette van ons Zevenaarse bedrijf. “In een vacatureadvertentie in de Gelderlander zag ik dat Stafier op zoek was naar nieuwe medewerkers. Dat was toen nog dé manier om personeel te werven”, blikt Marcel lachend terug. “Wat me gelijk aansprak was de kennis en kunde van de speciale techniek die Stafier beheerst in combinatie met het internationale karakter. Het was toen al een vrij groot bedrijf, met zo’n veertig werknemers.”

De juiste ondergrond ontwikkelen

In zijn functie – eerst als accountmanager en later als commercieel directeur – zorgt Marcel ervoor dat zoveel mogelijk bedrijven kennismaken met Stafier. “Toen ik hier net begon waren wij voornamelijk actief in de keramische- en de toeleverindustrie. Voor bedrijven in deze branche, producenten van bijvoorbeeld dakpannen en bakstenen, ontwikkelen wij de juiste ondergrond om producten onder de juiste condities te drogen én optimaal te ondersteunen binnen het productieproces.”

Groeien in de keramische industrie

Onder Marcels leiding breidt het bedrijf de werkzaamheden in de keramische industrie steeds verder uit. Maar niet alleen het aantal klanten groeit, ook de vraag vanuit de markt verandert. “Het gaat tegenwoordig niet meer alleen om het bieden van de juiste ondergrond voor een product, maar écht om een optimalisatie binnen het productieproces”, legt Marcel uit. “Daarom ontwikkelen wij niet alleen oplossingen voor drogen en rijpen, maar zorgen onze producten ook voor bijvoorbeeld minder lawaai en trillingen tijdens het productieproces. De juiste arbeidsomstandigheden creëren is écht een aandachtspunt. Ook focussen wij ons steeds meer op het duurzame aspect, door bijvoorbeeld mee te denken in materiaalkeuze of door te kiezen voor lichtere constructies. Zonder in te boeten op sterkte, uiteraard.”

Tijd om een nieuwe markt te veroveren

Wij hebben onze sporen verdiend in de keramische- en solarindustrie, met een klantenbestand die zich over de hele wereld verspreidt. De tijd is aangebroken voor Stafier om een nieuwe markt aan te boren. “We willen groeien in de voedingsindustrie”, vertelt Marcel. “Veel bedrijven in deze branche weten immers nog niet dat wij met onze sterilisatietrays een kwalitatief hoogwaardige oplossing bieden voor het steriliseren van (dier)voedingsproducten. Met deze oplossing kunnen zij een optimalisatieslag maken binnen het productieproces.”

Altijd maatwerk

Hoe dat precies zit? Dat legt Marcel graag uit. “Het steriliseren van voedingsmiddelen is een nauwkeurig proces. Om voedselveiligheid te garanderen sluiten wij alle risico’s uit. Dat begint al bij het ontwerpen van een tekening, waarbij onze engineers direct betrokken zijn. Tijdens het ontwikkelen van zo’n sterilisatietray werken wij samen met de klant naar een maatwerk oplossing die naadloos aansluit bij hun productieproces. Ik ben er dan ook erg trots op dat er al een aantal grote wereldmerken met ons samenwerken. Maar nu is het tijd om de hele wereld te veroveren”, lacht Marcel.

Energie

Het is duidelijk, na drieëntwintig jaar gaat Marcel nog iedere dag met plezier naar zijn werk. “Hetgeen dat me in 1999 over de streep trok om hier aan de slag te gaan – het internationale karakter en de specialistische techniek – is nog steeds hetgeen waar ik dagelijks energie van krijg.”

Familiebedrijf

“Ook de sfeer binnen het bedrijf maakt dat ik hier nog steeds helemaal op mijn plek zit. Stafier is een familiebedrijf in hart en nieren. Dat merk je niet alleen in het onderlinge contact met collega’s, maar dat dragen we ook uit naar onze klanten. We stellen de klant centraal, willen hen écht goed bedienen en daar doen we heel veel voor. We gaan niet voor snelle resultaten op de korte termijn, maar investeren in een lange relatie. Ja, ik heb destijds écht de goede keuze gemaakt om hier aan de slag te gaan!”

Terug naar overzicht