De gezichten achter Stafier | Stefan Timmerman

25 mrt 2024

Vrijheid geeft Business Development Manager ruimte om te creëren en innoveren

Na een zwaar ongeval en een lange revalidatieperiode leek fulltime terugkomen op de arbeidsmarkt voor Stefan Timmerman onmogelijk. De artsen en arbeidsdeskundigen raden het af om het werk weer te hervatten. Misschien 2 halve dagen per week iets van vrijwilligerswerk? Volledig herstel was wellicht een droombeeld, maar stilzitten was voor Stefan geen optie. Er volgden gesprekken met arbeidsdeskundigen van het UWV en werkgevers. En inmiddels werkt Stefan als Business Development Manager bij Stafier. Hoe dat zit? Dat lees je hier!   

Zodra je met Stefan in gesprek raakt, weet je het direct. Dit is een man met een no-nonsense mentaliteit en een gezonde dosis humor. Hij is een echte teamspeler die het leuke contact met klanten en zijn collega’s enorm waardeert.

Het sociale karakter van Stafier

Toen Stefan na zijn lange revalidatie met Stafier in gesprek kwam, raakte hij direct enthousiast. Na fijne en goede gesprekken, was het al snel duidelijk. De klik was er dus nu was het alleen nog een kwestie van beginnen. “Ze zagen in mij het potentieel en de gedrevenheid. Geen bezorgde blikken, maar gewoon een uitgestoken hand. Een warm welkom in een team dat bruist van energie en optimisme. Ik ben hier met open armen ontvangen. De informele sfeer en het vertrouwen dat ze in me stelden betekenden veel voor me.”

Samen sterker

Naast de warme gloed van Stafier als geheel, heeft Stefan een mentor; namelijk: Marcel Besselink, sales director bij Stafier. “Met hem bespreek ik hoe alles loopt en hoe we samen Stafier naar een hoger niveau kunnen tillen. In de tijd dat ik hier werk, kan ik met zekerheid zeggen dat ik dit zonder Marcel niet had gekund. De markt was nieuw voor me, de doelgroep onbekend. Naast Marcel krijg ik advies van Ruben Beijer ; Manager Product Development, Ingrid Joosten; onze office manager en uiteraard alle medewerking van directie en overige collega’s.”

Van idee tot ontwerp

Stefan is een waardevolle toevoeging voor Stafier en draagt bij aan de continue ontwikkeling van het bedrijf. Hij adviseert klanten over de juiste materiaalsoorten, met name staal, en werkt nauw samen met engineering om nieuwe producten te bedenken, te ontwikkelen en uit te werken. “Het leukste aan mijn werk vind ik het samenspel tussen creativiteit en techniek”, legt Stefan uit. “We beginnen met een idee, en dan is het de uitdaging om dat idee met en door collega’s om te zetten in een realistisch en functioneel ontwerp.”

Omgeving van vertrouwen

De vrijheid die Stefan bij Stafier ervaart, geeft hem de ruimte om te creëren en te innoveren. Hij voelt zich gewaardeerd en gesteund, waardoor hij optimaal kan presteren. “Ik zit hier echt op mijn plek”, zegt hij met een glimlach. “Ik kan mijn ei hier volledig kwijt en mijn passie voor mijn werk delen met anderen. De vrijheid en zelfbeschikking die je krijgt is erg fijn, ik mag me overal mee bemoeien en overal wat van vinden. En als ik dan ergens de noodzaak van in zie, wordt er ook echt iets gedaan met mijn visie. Op deze manier, met deze klanten en collega’s kan ik hier de rest van mijn werkbare leven wel doorbrengen.”

 

Terug naar overzicht