Efficiënt én arbovriendelijk werken dankzij automatisch laad- en ontlaadsysteem

10 jan 2023

Bij Stafier maken wij onze producten geheel in eigen huis. Investeren in machines en automatisering is voor ons vanzelfsprekend, maar nóg belangrijker is de investering in ons personeel. Met onze nieuwe ponsmachine van Amada, met automatisch laad- en ontlaadsysteem, vangen we twee vliegen in éen klap. Doordat de machine 24/7 draait werken we efficiënter en dankzij de automatische plaatwissel worden onze medewerkers fysiek ontlast.

De Amada EMZ 3510 NT is een mooie toevoeging aan ons bestaande machinepark. Deze ponsmachine kan met zijn perskracht van dertig ton details verwerken in plaatmateriaal tot 2500×1250 millimeter. De machine is voorzien van een geautomatiseerd systeem waarmee plaatmateriaal automatisch gewisseld wordt.

Geen tilwerk meer

Fysieke handelingen door onze productiemedewerkers zijn hierdoor verleden tijd. Plaatmateriaal optillen, op de machine leggen en – na het ponsen – van de machine verwijderen hoeft nu immers niet meer. Hierdoor kunnen onze collega’s zich focussen op de meer uitdagende én tegelijkertijd minder arbeidsintensieve taken.

Efficiënter werken

Door het automatisch wisselen van plaatmateriaal is onze machine in staat om 24 uur per dag, 7 dagen per week te produceren. Door deze onbemande handelingen kunnen we efficiënter werken, wat de productiesnelheid ten goede komt. Een win-winsituatie dus!

Terug naar overzicht