Stafier breidt machinepark uit met nieuwe lasrobot

7 mrt 2023

‘We blijven innoveren en investeren’

Processen beter én efficiënter inrichten. Bij Stafier zijn we er dagelijks mee bezig. De toevoeging van een nieuwe lasrobot aan ons machinepark is daarom een logische stap. Hiermee breiden we niet alleen onze lascapaciteit uit, maar werken we ook efficiënter. Lees maar.

State of the art

Onze nieuwste aanwinst is er niet zomaar één. Het gaat hier om een TRACK-FRAME-C met een Panasonic TL 1800 robot. Het hele systeem wordt ongeveer 9,5 meter lang en 5,5 meter breed. Het systeem wordt uitgerust met een toortswissel systeem (TES) waardoor het mogelijk is om zo wel TIG als MIG te lassen. De lasrobot wordt geleverd door Valk Welding en we halen hiermee een state-of-the-art industriële automatiseringsoplossing in huis.

MIG (brazing)/MAG én TIG lassen

Alex Hol, technisch adviseur bij Valk Welding, legt uit waarom hij deze lasrobot als een goede toevoeging ziet voor ons.” Stafier levert diverse componenten en deze kunnen uit vele soorten materiaal bestaan. Al deze verschillende producten kunnen ook nog eens op diverse manieren gelast worden. De nieuwe lasrobotinstallatie biedt de mogelijkheid om zowel MIG(brazing) /MAG als TIG te lassen, met of zonder koude draad toevoer. Zelfs beide processen op één product toepassen kan nu middels het automatisch toorts wisselsysteem (TES), waarbij er zonder tussenkomst van personen gewisseld kan worden tussen een MIG/MAG en TIG toorts inclusief wisseling van de (las)parameters behorende bij het geselecteerde lasproces.”

Meer efficiëntie en kwaliteit

“Met een lasrobotsysteem van Valk Welding kan Stafier efficiënter te werk gaan, maar daarnaast levert het ook meer kwaliteit. Door het grote tekort aan arbeidskrachten en voornamelijk vak lassers is het steeds moeilijker om genoeg productie met een goede kwaliteit af te leveren. Deze lasrobotinstallatie biedt hierin de oplossing. De kwaliteit en de productiesnelheid gaat omhoog. Mede daardoor kan het personeel meer tijd investeren om andere stappen in het productieproces op te pakken.”

De belangrijkste voordelen voor jou

Bij Stafier zien wij deze lasrobot vooral als een mooie uitbreiding van onze las-capaciteit. En dat levert natuurlijk ook voordelen op voor onze klanten:

  • Het productieproces verloopt sneller én nauwkeuriger.
  • De lasrobot kent een stabiele kwaliteit – minder kans op menselijke fouten.
  • We kunnen makkelijker opschalen bij toenemende vraag naar laswerk.
  • We hebben de nieuwste technologie in huis, waarmee we ook complexere vraagstukken aankunnen.

De robot dient overigens niet als vervanging van medewerkers, maar biedt vooral een waardevolle toevoeging. Want veel van ons laswerk blijft immers handmatig vakmanschap.

Blij mee

Het is duidelijk. We zijn maar wát blij met deze nieuwe toevoeging aan ons machinepark. Toch moeten we nog even geduld hebben, want de lasrobot komt pas in september 2023. We kijken er naar uit!

Terug naar overzicht