Kaas

Al in 1981 ontwikkelde Stafier een roestvaststalen (rvs) plank voor de rijping van kazen. Dit was zo uniek dat modelbescherming werd verleend. In de loop van de jaren is deze roestvaststalen plank continue doorontwikkeld en heeft ze de naam ‘HY-Board’ gekregen. De voordelen die zorgen dat het een uniek product betreft, zijn:

  • Superieur op het gebied van hygiëne;
  • Eenvoudig te reinigen, zonder chemicaliën;
  • Homogene rijping;
  • Duurzaam, hoogwaardig materiaal.

NIZO Food Research heeft tevens onderzoek gedaan naar het rijpingsproces van kazen op roestvaststaal in relatie tot hout, waarvan de conclusies hier te vinden zijn.

HY-Board

De HY-Boards zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen voor verschillende types kaas. Voor Goudse kazen worden vlakke HY-Boards gemaakt en voor Edammer-kazen worden de HY-Boards diepgetrokken zodat de kaas niet wegrolt.

Aangezien veel kaasopslagen een unieke indeling hebben worden de HY-Boards geleverd in iedere afmeting zodat het past bij de huidige opstelling van de kaasopslag. Daarnaast zijn de HY-Boards toepasbaar in gerobotiseerde productielijnen.

Kaasbox

De productlijn voor de kaasopslag wordt aangevuld met kaasboxen. De uitvoering van de opslagboxen is in verzinkt, gelakt of roestvaststaal. Met weldoordachte constructies en door het gebruik van de beste materialen garanderen wij een lange levensduur.

Kaaskeer-unit

De kaaskeer-unit is geïnstalleerd bij een kaasmaker om de kazen op een lichte en veilige manier buiten de stelling te keren.

 

StackRack

Stafier heeft het unieke StackRack™ systeem ontwikkeld: een slim logistiek element zonder bewegende delen, stapelbaar en tevens nestbaar. Bestaande kaaspakhuizen kunnen hierdoor veel meer kaas opslaan en transportruimtes kunnen meer lege StackRacks herbergen. De voordelen zijn:

  1. Een systeem dat een robot eenvoudig kan beladen
  2. Minder vloeroppervlak nodig ten opzichte van gebruikelijke stellages (ruimtebesparing)
  3. Een verantwoorde, duurzame keuze voor de toekomst

Overige producten

Stafier denkt graag mee met specifieke klantwensen. Dus staat uw product hier nog niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.